top of page

Azzalure/Xeomin

Det er ulike preparater som inneholder Botulinum toxin som finnes på det norske markedet. Selv om alle de har samme virkestoff kan indikasjon variere. Azzalure og Xeomin brukes til kosmetisk behandling for å jevne ut rynker.
Kosmetisk bruk av Botulinum toxin
I små doser kan legemiddelet injiseres i utvalgte ansiktsmuskler for å jevne ut rynker. De vanligste områdene som behandles er sinnerynker, panne og linjer rundt øyne.
Botulinum toxin brukes også til å redusere svette i armhuler og hender ved at den injiseres i områdene som er preget av overdreven svetteproduksjon. Siden stoffet injiseres lokalt er behandling kun egnet ved tilstander hvor man har overdreven svetting i spesifikke områder på kroppen, slik som i armhulen. Svetter man generelt mye over hele kroppen (generalisert hyperhidrose) er ikke dette riktig behandling.
Effekten på nervesignalene, og dermed svettekjertlene, er reversibel. Derfor må behandlingen gjentas for å oppnå vedvarende effekt. Ved gjentatte behandlinger kan man oppleve at effekten holder lengre.
 
Bivirkninger av behandling med Botulinum toxin
Siden stoffet kun virker lokalt, altså i det området man behandler, er det under normale omstendigheter ingen bivirkninger andre steder enn i det behandlede området. Etter behandlingen vil det kun være minimale bivirkninger i form av litt ømhet. Det er en liten infeksjonsrisiko pga. mange små injeksjonssår, men den er minimal. 
bottom of page