top of page

PRP (PLATELET RICH PLASMA)

 

Blod inneholder plasma, røde og hvite blodceller og blodplater. Under helingsprosessen stimulerer blodplater og oppmuntrer til helbredelse ved å aktivere den inflamatoriske prosessen. Blod inneholder 6% blodplater, men PRP har  i minst 10 ganger flere blodplater. Aktiverte blodplater utskyller vekst faktor, som stimulerer diverse prosesser i vev.
 
Hvilke resultater kan en PRP behandling gi:
 
 • Redusere linjer og rynker
 • Jevnere hudfarge
 • Redusere porer
 • Redusere arr
 • Regenere huden
 • Raskere groing av sår
 • Stimulere benvekst
 • Forebygge hårtap og stimulere hår til å vokse tilbake
 • Redusere strekkmerker
 • Redusere solskader i hud
 • Redusere poser under øyne
   
I tillegg til estetisk medisin brukes behandlingen også innenfor ortopedi, tannkirurgi og idrettsmedisin. Behandlingen benyttes vanligvis på ansikt/hals, men kan også benyttes på andre deler av kroppen. Gir best effekt på arr, sår og strekkmerker.

Hvordan foregår PRP behandling:

Dette er en helt naturlig behandling, da det brukes kundens  eget blod. Dette gjør man ved at man tar en blodprøve med en  mindre mengde med blod, som deretter sentrifugeres, slik at blodets egne vekst -/stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette i de aktuelle områdene man ønsker å behandle. Dette er også en forebyggende behandling. For de som ønsker å kjenne minst mulig ubehag, kan man få lagt på en bedøvende krem på området som skal behandles. 
 
Man kan kombinere behandlingen med flere av våre andre behandlinger på klinikken for å få et enda bedre resultat. Den mest vanlige, er å kombinere med Hyalual eller Hyabell, da sitter filler enda bedre og lenger enn vanlig. 
 
Hvilke prosesser skjer i forbindelse med behandlingen:

PRP er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i våre blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av kollagen og elastin. Dette resulterer i at huden får glød og blir strammere. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3 mnd.
 
Passer behandlingen for alle?

Det er ingen former for allergiske reaksjoner, og alle kan behandles i alder 18 – 100 år, samt alle hudtyper. De eneste gruppene man ikke behandler er gravide og blødere.
 
Etter behandlingen:
Etter behandlingen vil man være rød og litt hoven i det behandlede området. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene, hevelse etter ca. 48 timer. Blåmerker kan oppstå, disse forsvinner i løpet av 7 til 14 dager. Her kan man bruke Arnica D30 i forkant og etterkant av behandlingen og Arncia salve i etterkant for å redusere faren for å få blåmerker. Det går også an å bruke en krem som heter Hirudoidkrem i etterkant av behandlingen for å redusere blåmerker.
Hvor mange behandlinger/hyppighet:
 
Det anbefales 1–3 behandlinger i året, for hudforbedring, avhengig av kundens utgangspunkt. Intervallene er 12 uker mellom behandlingene.
Langtidseffekt av behandlingen:
Effekten er langtidsvarende. Etter å ha fått det ønskede resultat, trenger de fleste kun 1-2 behandlinger i året for å holde resultatene vedlike.
 
Et enda bedre resultat kan det oppnås ved å blande Hyalual Xela Rederm med PRP fra pasienten. Dette er en effektiv behandlingsform som gir unike resultater sammenlignet enn PRP alene. 

 

bottom of page